let op! Geld lenen kost geld.

Bespaar op
(je energierekening)

Het verduurzamen van je huis levert je een lagere energierekening en een comfortabele woning op, vooral als je een oudere woning hebt die niet goed geïsoleerd is. Reden genoeg om meteen aan de slag te gaan! Maar hoe breng je je energieverbruik omlaag? Waar begin je? Wat zijn de meest effectieve maatregelen voor jouw huis? Dat weet de energiecoach van ‘De Wattmeesters’, onderdeel van REScoop Limburg.

Wat is een energiecoach?

De energiecoaches van ‘De Wattmeesters’ zijn gedreven mensen met praktijkervaring in het verduurzamen van woningen. Ze hebben bovendien een opleiding tot energiecoach gevolgd bij de landelijke opleider HOOM. De energiecoaches delen hun kennis en ervaring met andere Limburgse woningeigenaren.

Wat doet een energiecoach?

Na het doen van wat vooronderzoek naar jouw woning, maakt de energiecoach een afspraak met je om bij je langs te komen. Hij of zij bespreekt met je wat je wensen zijn. Samen brengen jullie in kaart wat de beste verduurzamingsmaatregelen kunnen zijn voor jouw huis en woonsituatie. De bevindingen en maatregelen worden vastgelegd in jouw digitale HOOM-dossier. Je krijgt na afloop van het gesprek een overzichtelijk rapport met een overzicht van de beste maatregelen, inclusief kosten en opbrengsten. Omdat je vooraf kunt zien wat de investering oplevert, wordt het gemakkelijker om besluiten te nemen. Ook handig is dat je altijd online toegang hebt tot je eigen dossier en je samen met je coach de vervolgstappen kunt zetten.

Een echte coach

Maar de energiecoach van ‘De Wattmeesters’ doet meer. Ook bij het realiseren van besparingen staat de energiecoach voor je klaar; hij is immers je coach. De energiecoach bespreekt de adviezen met je, biedt hulp bij het aanvragen en vergelijken van offertes en ondersteunt desgewenst bij het aanvragen van de financiering. De energiecoach geeft ook aan of er verdere verplichtingen zijn, maar je mag altijd zelf bepalen welke maatregelen je wel of niet wilt doorvoeren. Ook helpt de coach met het inzichtelijk maken van zogenaamde ‘’quick wins’’: hij laat je kleine maatregelen, zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips zien waarmee je relatief gemakkelijk en snel energie kunt besparen en geeft hierover verder advies.

Boek een afspraak met een energiecoach

Wil je ook energie besparen? Boek dan via deze link een afspraak met een energiecoach van ‘De Wattmeesters’: https://dewattmeesters.nl/

Het traject met de energiecoach wordt tot 30 september 2022 (zolang er voldoende budget is) gratis aangeboden door de Provincie Limburg, mede mogelijk gemaakt door de EIB.

Inspiratie

Zuinig met energie

Lees meer

“Mijn belangrijkste motief is toch de kosten”

Lees meer

Tips voor snelle warmtewinst

Lees meer
Alle inspiratie