let op! Geld lenen kost geld.

“Het is nu warmer en
(minder vochtig in huis.”)

Alain Troisfontaine en zijn partner Dennis Elie hebben grootse plannen. Ze hebben in Valkenburg een groot pand gekocht. Niet alleen om er zelf te gaan wonen. Nee, ze maken er ook een bed and breakfast van. En omdat ze toch al flink wilden verbouwen, hebben ze meteen geïnvesteerd in verduurzaming. “Ons wooncomfort is nu stukken groter.”

Alain en Dennis hebben het groots aangepakt. Vloerverwarming, zonnepanelen op het dak en alles opnieuw geïsoleerd. “We hebben alle maatregelen getroffen die we konden nemen.” De verbouwing is nu nog in volle gang, maar het resultaat is al merkbaar. “Eerst was het koud en kil, nu is het warmer en een stuk minder vochtig. De temperatuur is constant.” Qua wooncomfort heeft de verbouwing dus al veel opgeleverd.

“Duurzaam Thuis was meteen overzichtelijk”

Of ze ook daadwerkelijk geld besparen, moet het stel nog even afwachten. Het is te vroeg om daar al zicht op te hebben. Maar ze vinden dat wel belangrijk: “We hebben natuurlijk niet voor niks geïsoleerd. We willen daar wel iets voor terugkrijgen!”

Vlotte afhandeling
Het aanvragen van de lening ging volgens Alain vlotjes. “Het was meteen overzichtelijk. Binnen twee weken was alles geregeld.” En daarna kon hij alle onderdelen van de verbouwing achter elkaar inplannen met de aannemer.

Hoewel de heren nu nog hartstikke fit zijn, hebben ze er toch voor gekozen om alles, maar dan ook alles, gelijkvloers te maken. “We wilden sowieso de vloer vernieuwen, en toen kwamen we wat onvoorziene dingen tegen.” De hele vloer ging eruit, helemaal tot op de aarde. Zelfs de deuren zijn verdwenen. “Alles is en-suite en we hebben een ruime inloopdouche. Dat is niet alleen praktisch, het is ook helemaal van deze tijd!”

“Bespaar echt niet op isoleren. Het levert meteen iets op.”

Zouden Alain en Dennis anderen aanraden om een lening af te sluiten bij Duurzaam Thuis? “Zeker. We hebben zelfs al anderen aangeraden om het te doen. Je hebt zo veel meer budget om te verbouwen. En dat tegen een gunstige rente.” Alain sluit af met een tip: “Bespaar echt niet op isoleren. Het levert meteen iets op én je krijgt er meer comfort door.”

Inspiratie

Passief wonen

Lees meer

Nul op de meter

Lees meer

Energiezuinig wonen in… een monument

Lees meer
Alle inspiratie