let op! Geld lenen kost geld.

“Met een WIA-uitkering kon ik
(geen verbouwing financieren”)

Dave Gerrits woont met zijn gezin in een fijn huis in Herten. Maar vanwege lichamelijke klachten van Dave was de badkamer niet langer geschikt. Douchen ging steeds moeilijker en werd zelfs gevaarlijk. Dave en zijn vrouw Patricia wilden daarom graag verbouwen. Het ligbad moest een inloopdouche worden. Maar de financiering bleek een probleem. “Gelukkig konden we bij Duurzaam Thuis wel terecht.”

In eerste instantie klopten Dave en Patricia aan bij een financieel adviseur, maar die kon hen niet aan financiering helpen. Gelukkig stuitten ze op Duurzaam Thuis. Al was het wel even ingewikkeld om de formulieren van Duurzaam Thuis goed in te vullen. Met wat hulp is dat gelukkig goed gekomen. Patricia: “Daarna kregen we vrij snel, binnen twee weken, reactie. Binnen drie dagen werd onze aanvraag in behandeling genomen.”

“Verhuizen zit er niet in, dus hier zijn wij erg mee geholpen.”

Veiliger en comfortabeler
Aanleiding voor de verbouwing was de reuma van Dave. De vloer van de oude badkamer had weinig grip en het was lastig om de douche in en uit te stappen. Daarom werd de  badkamer aangepast met een inloopdouche, een verhoogd toilet en vloerverwarming. Patricia: “We hebben gekozen voor een aannemer met wie we al ervaring hadden. We hadden geluk dat hij plek had, want door corona was het ontzettend druk.”Inmiddels geniet het hele gezin van de nieuwe badkamer. “De douche is zo groot, we kunnen er nu onder dansen!” zegt Dave lachend. Maar het belangrijkste is dat de badkamer veiliger en comfortabeler is. Dave: “Ik glij niet meer uit, de vloerverwarming is goed voor mijn gewrichten, eigenlijk is alles gewoon fijn.” “Verhuizen zit er niet in”, voegt Patricia toe, “dus hier zijn wij erg mee geholpen.”

Een aanrader
Patricia en Dave zouden de lening van Duurzaam Thuis zeker aanraden. Patricia: “Vooral voor mensen in dezelfde situatie als wij. Het was voor ons niet mogelijk een bouwdepot af te sluiten, omdat Dave afhankelijk is van een WIA-uitkering.” En niet alleen de toegankelijkheid van de lening is van belang, ook de voorwaarden zijn gunstig. Dave vult aan: “De rente is laag en je kunt boetevrij aflossen.” Patricia en Dave denken nog na over het verder verduurzamen van hun huis met zonnepanelen. “Maar we vinden het lastig om te weten wat dat echt oplevert. We zijn er nog niet helemaal over uit”, zegt Dave.

“We hopen dat we met dit verhaal ook anderen weer kunnen helpen.”

Hebben ze nog tips voor mensen die ook een levensloopbestendige verbouwing overwegen? “Zorg dat de offerte goed gespecificeerd is, zodat duidelijk is wat je precies gaat doen. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.” Verder zijn ze heel blij dat ze goed geholpen zijn. “En we hopen dat we met dit verhaal ook anderen weer kunnen helpen.”

*Bij de onderhandse stimuleringsregeling zijn er geen afsluitkosten of notariskosten. Voor de Hypothecaire Stimuleringslening en de Verzilverlening gelden andere voorwaarden.

Kijk voor de mogelijkheden

Inspiratie

Extra financiële ruimte tegen gunstige voorwaarden

Lees meer

Hogere huren, lagere lasten

Lees meer

Eerste hulp bij verduurzaming

Lees meer
Alle inspiratie