let op! Geld lenen kost geld.

Maak je huis
(levensloopbestendig)

Je woont in een leuk huis, in een gezellige buurt. Misschien ben je er nog niet zo mee bezig, maar hoe fijn zou het zijn als je daar zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen?

Het is goed om daar nu al over na te denken. Of misschien merk je al dat je een dagje ouder wordt en de dingen niet meer zo gemakkelijk gaan als je gewend bent. Of je bent om een andere reden niet meer zo mobiel en wilt wel in je eigen huis blijven wonen. Neem tijdig maatregelen om je huis levensloopbestendig te maken: zo kun je er veilig, comfortabel en met een gerust gevoel blijven wonen; nu en in de toekomst.

“Dankzij de aanpassingen aan de woning kunnen we hier nog jaren blijven wonen. Ik zou me hier zelfs alleen kunnen redden.”

Hoe financier je de aanpassingen in en aan je huis?

Maak jij je huis geschikt om er te kunnen blijven wonen, ook wanneer je hulpbehoevend wordt? De stimuleringsregeling Duurzaam Thuis biedt extra financiële ruimte tegen gunstige voorwaarden.

Je kunt een bedrag lenen van minimaal € 2.500,- en maximaal € 70.000,-. Leenbedrag wordt bepaald o.b.v. het gewenst leenbedrag dat aanvrager op aanvraagformulier aangeeft. De looptijd van de lening bedraagt 10 jaar voor bedragen tot € 25.00,- en 15 of 20 jaar voor bedragen boven € 25.000,-. Bij de leningsvorm kun je zelf kiezen tussen een looptijd van 15 of 20 jaar. Je betaalt rente en eventuele afsluitkosten. Maar de Provincie Limburg helpt je door het geven van een rentekorting van een half procent. De rente ligt daarmee tussen 0,6% en 1.5 %.

Hoe maak je je huis levensloopbestendig?

Je kunt tal van uiteenlopende maatregelen nemen om in je eigen huis prettig oud te worden.

Levensloopbestendige maatregelen

  • Verwijderen van drempels of het vergroten van de deurbreedte voor een rolstoel of rollator
  • Mogelijkheden creëren om op de begane grond te slapen en te baden
  • Installeren van seniorensloten, beugels, of trap-of huislift
  • Installatie van een digitale deurspion en automatische deur- en/of raamopeners
  • Een inloopdouche, zodat je geen grote stap hoeft te nemen om te kunnen douchen
  • Automatisch kunnen bedienen van deuren, gordijnen en ramen op afstand

Welke maatregelen je ook kiest, met de stimuleringsregeling helpt de Provincie Limburg je financieel.

Levensloopbestendig én energiezuinig?

Wil je het meteen grondig aanpakken? Maak je huis dan niet alleen levensloopbestendig, maar ook energiezuinig. Isoleer je woning of leg zonnepanelen en laat de zon je rekening betalen. Ook daarvoor kun je de stimuleringsregeling gebruiken.

Lees hoe Duurzaam Thuis werkt Meteen aanvragen