let op! Geld lenen kost geld.

Vraag en antwoord

Heb je nog vragen over de stimuleringslening Duurzaam Thuis? De antwoorden op de meestgestelde vragen staan hieronder voor je klaar.

Het indienen van de aanvraag

Hoe dien ik een aanvraag in voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis?

Een aanvraag indienen voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis kan digitaal. Vul het aanvraagformulier in op onze website (onder rode button Aanvragen) en verstuur het formulier via DigiD.

De lening

Hoe vaak mag ik een aanvraag voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis indienen?

Per bestaande woning kunnen maximaal vijf stimuleringsleningen worden afgesloten. Het leenbedrag van de leningen samen mag maximaal € 70.000,- zijn.

Hoe veel maatregelen moet of mag ik aanvragen in één lening?

Je vraagt minimaal één maatregel aan per lening. Er is geen maximum verbonden aan het aantal maatregelen per lening.

Is er een minimaal leenbedrag voor een lening van Duurzaam Thuis?

Het minimaal te lenen bedrag is €2.500,-.

Voor welke maatregelen kun je een Duurzaam Thuis lening aanvragen?

De aanvrager

Kan ik als huurder een aanvraag indienen voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis?

Ja! Ook als huurder van een particuliere woning kun je in aanmerking komen voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis. Zorg wel dat je je verhuurder om toestemming vraagt voor het uitvoeren van de stimuleringsmaatregelen. Op onze website www.limburg.nl/duurzaamthuis vind je het ‘Aanvraagformulier Huurders’.

Je komt als huurder alleen in aanmerking voor een lening op basis van een onderhandse akte (een consumptieve lening), dus niet voor een hypothecaire stimuleringslening of verzilveringslening.

Kan ik als verhuurder ook een lening aanvragen?

Ja, ook als je als particuliere woningeigenaar niet zelf in je huis woont, kun je in aanmerking komen voor een stimuleringslening.

Kan ik ook een lening aanvragen voor een monumentaal woonhuis?

Ik woon in een appartement en kan geen zonnepanelen plaatsen. Toch wil ik graag investeren in duurzame energie. Is dit mogelijk?

Ja, je kunt als particuliere woningeigenaar of huurder deelnemen aan een postcoderoosproject, waarbij in jouw buurt energie wordt opgewekt. De eenmalige investeringskosten in de productie-installatie(s) kunnen in aanmerking komen voor een onderhandse stimuleringslening.

De offerte(s)

Mag ik de stimuleringsmaatregelen zelf uitvoeren?

Ja, dat mag, mits de uitgevoerde maatregelen voldoen aan de voorwaarden. De kosten moeten duidelijk blijken uit de factuur. Je mag alleen materiaalkosten opvoeren; arbeidskosten en de aanschaf van gereedschap worden niet meegefinancierd.

Verzoek aanvullende informatie

Ik heb een brief ‘Verzoek aanvullende informatie’ van de Provincie Limburg ontvangen. Hoe moet ik de gevraagde informatie aanleveren?

Alle aanvullende informatie die de Provincie Limburg van je nodig heeft, stuur je per e-mail naar duurzaamthuis@prvlimburg.nl of kun je uploaden in het portaal. Zorg dat je de gevraagde informatie altijd compleet aanlevert!

Voorwaardelijke toekenning

Wanneer wordt een lening consumptief of hypothecair verstrekt?

Ben je 75 jaar of jonger? Dan worden leningen tot en met € 25.000,- consumptief verstrekt. Ben je 76 jaar of ouder? Dan worden alle leningen hypothecair verstrekt en zijn er afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten aan verbonden. Dat geldt ook voor leenbedragen boven de € 25.000,-.

Het intrekken of wijzigen van je aanvraag

Ik heb besloten geen gebruik te maken van de stimuleringslening Duurzaam Thuis. Hoe kan ik mijn aanvraag intrekken/beëindigen?

Als je geen gebruik meer wilt maken van de stimuleringslening Duurzaam Thuis, kun je een verzoek tot intrekking doen. Dit kan via het portaal of via duurzaamthuis@prvlimburg.nl. Je ontvangt een bevestiging van ons.

Is het mogelijk mijn aanvraag aan te passen naar een hoger- of lager leenbedrag?

Wil je een hoger of lager leenbedrag dan je op het aanvraagformulier hebt aangegeven? Dan kun je dit verzoek per e-mail bij de Provincie Limburg indienen. Als je aanvraag al voorwaardelijk door ons is toegekend, wordt het leenbedrag herzien vastgesteld. Je ontvangt deze bevestiging per post. Stuur je verzoek om je leenbedrag te wijzigen naar duurzaamthuis@prvlimburg.nl.

Over SVn

Wie is SVn?

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. SVn is de kredietverstrekker voor de stimuleringslening Duurzaam Thuis. Heb je (financiële) vragen met betrekking tot de lening? Neem dan contact op met SVn via 088-2539400.

SVn heeft mijn lening verleend. Kan het leenbedrag aangepast worden naar een hoger of lager bedrag?

Nee, het is niet meer mogelijk om het leenbedrag te wijzigen. Als het totaalbedrag van de factuur lager uitvalt dan het leenbedrag, wordt het restbedrag van de lening in mindering gebracht op het bouwdepot bij SVn.

Subsidiemogelijkheden

Zijn er subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van mijn woning?

Bent u woningeigenaar en wilt u minimaal 1 isolerende maatregel uitvoeren, dan komt u voor deze maatregel(en) wellicht in aanmerking voor de ISDE-subsidie via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in, zie hiervoor de website van de RVO. U kunt deze subsidie combineren met de Stimuleringslening Duurzaam Thuis.

Voor verenigingen van eigenaar is er de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Zie hiervoor de website van de RVO.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Of is hij niet helemaal beantwoord? Neem gerust contact met ons op. We proberen je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Neem contact op

Direct lening afsluiten

  • Rente: 3,92-4,32% *
  • Voor huurders en woningeigenaren
  • € 2.500 - € 70.000,-
Sluit direct lening af